VITAMIN B-COMPLEX

VITAMIN B-COMPLEX

-120 таблетки

Поддържа нервната система
Помага за храносмилането.
Засилва ензимните реакции.
Подходящ за вегетарианци.

25.62 лв.
 
Витамините от група В са от съществено значение за поддържане на здрав вътреклетъчен метаболизъм. Добавянето им към диетата ще предотврати нарушения в работата на сърдечно-съдовата система, централната нервна система, стомашно-чревния тракт, ще увеличи устойчивостта на стрес, умствената и физическата работоспособност.

Човешкото тяло не синтезира витамини или синтезира в недостатъчни количества и затова трябва да ги получава готови, главно от растителни храни – със зеленчуци или плодове. Отдавна е установено, че при продължителна липса на прясна растителна храна липсата на витамини създава благоприятни условия за образуването и развитието на много заболявания.

Витамините от група В са жизненоважни съединения, участващи във всички клетъчни процеси. Те принадлежат към групата на водоразтворимите витамини, поради което приемането им едновременно с определено количество вода осигурява най-доброто усвояване и по-ефективна работа. Витамините от група В се абсорбират в черния дроб, а излишъкът им се отделя с урината. Така се създава само малък резерв от свободни витамини, който трябва постоянно да се попълва.

Витаминният комплекс Nature’s Sunshine B съдържа всички витамини от тази група, необходими на човешкото тяло, както и лечебни растения, които насърчават здравето.

Витамин В1 (тиамин). Липсата на този витамин в диетата води до дисфункция на нервната система, допринася за прекомерното натрупване на холестерол в организма.

Витамин В2 (рибофлавин) е необходим за образуването на еритроцити, антитела, регулиране на репродуктивните функции в организма. Той участва пряко в укрепването на ноктите, растежа на косата и подобрява състоянието на кожата.

Витамин В3 (ниацин) участва в синтеза на редица хормони, холин, хистамин. С неговата липса се развиват бърза умора, безпокойство, увреждане на паметта и намалено внимание.

Витамин В5 (пантотенова киселина), в допълнение към приема на храна, се синтезира частично от чревната микрофлора, участва в регулирането на функцията на надбъбречните жлези и щитовидната жлеза, е клетъчно енергиен, има стрес-защитен ефект.

Витамин В6 (пиридоксин) участва във всички реакции на синтез и метаболизъм на аминокиселини, червени кръвни клетки, има положителен ефект върху физическата работоспособност, подпомага работата на сърдечно-съдовата система и подобрява състоянието на кожата.

Витамин В7 (биотин) играе важна роля в регулирането на нивата на захарта, участва в синтеза на мастни киселини.

Витамин В9 (фолиева киселина) играе важна роля в образуването на червени кръвни клетки, образува генетични материали. Има положителен ефект върху функциите на червата и черния дроб, има антисклеротичен ефект (в комбинация с витамини В6 и В12) и е необходим за поддържане на здрава имунна система.

Витамин В12 (цианокобаламин) осигурява процесите на хематопоеза, синтеза на хемоглобин, участва в образуването на левкоцити и тромбоцити.

Използването на VITAMIN B COMPLEX ще бъде много полезно при следните условия:

– метаболитни нарушения;
– заболявания на сърдечно-съдовата система, централната нервна система и стомашно-чревния тракт;
– нарушения на кръвообразуването;
– кожни заболявания;
– чупливост на косата, ноктите.

В момента дефицит на витамини от група В се установява при 40-60% от населението, което може да изглежда странно, тъй като основният източник на храна на тези витамини са зърнените култури. Причината за дефицита е, че до 90% от витамините се губят по пътя от полето до крайните продукти. Освен това те лесно се унищожават вече в организма от кофеин, алкохол, никотин и рафинирани захари. Можете да запълните дефицита на витамини от тази група с помощта на продукта VITAMIN B COMPLEX.

Препаратът е подходящ за вегетарианци, тъй като съдържа голяма доза витамин В12 и не са използвани животински препарати за приготвянето му. Тъй като човешкото тяло се нуждае от различни количества витамини от група В, формулировката е формулирана, за да улесни усвояването на витамин В12. Покрити таблетки за дълготрайна свежест. Не съдържа захар, нишесте, изкуствени оцветители или аромати или мая. Формулата на витамин В комплекс се допълва от цитрусови биофлавоноиди и билки като розмарин и куркума.

ГЛАВНИ КОМПОНЕНТИ:
Съдържание в препоръчителната доза (1 раздел):
Тиамин (В1) -6 mg / 545% RI *
Рибофлавин (B2) -6,8 mg -486% RI *
Ниацин-50 mg-313% RI **
Витамин B6 – 8 mg-571% RI **
Фолиева киселина-400 mg-200% RI **
Витамин В12 – 24 mg -960% RI *
Биотин-300 mg-600% RI *
Пантотенова киселина-40 mg-667% RI *
Екстракт от грейпфрут 1,25 mg – включително биофлавоноиди 50 mg
Екстракт от хесперидин 1,25 mg – включително биофлавоноиди 310 mg
Екстракт от портокал 1,25 mg – включително биофлавоноиди 15 mg

* Препоръчителен дневен прием за възрастни

** RSD не е посочен.

ПРЕПОРЪЧВАНА ЕЖЕДНЕВНА ДОЗА:

1 таблетка дневно по време на хранене
Не превишавайте препоръчителната дневна доза!