Tiens Цинк на капсули

Tiens Цинк на капсули

Цинкът се нарича елементът на здравето и красотата, не без причина.

13.50 лв.
 
ОПИСАНИЕ
Цинкът е един от микроелементите от съществено значение за правилното функциониране на тялото. Той е необходим за активизирането на повече от 200 различни ензима, включително тези, които участват в синтеза на протеини, ДНК и РНК. Той е отговорен за правилното делене на клетките. Поради тази причина, той е особено важен за развитието на плода (това може да предотврати дефекти на невралната тръба, например). Важна е ролята на цинка, както и за поддържането на подходящите нива на витамин А в кръвната плазма, което е от съществено значение за здравословното зрение.

Този микроелемент осигурява правилното функциониране на кожата и лигавиците, поради което играе ключова роля в поддържането на здравия вид. Един лесен за идентифициране сигнал на дефицит на цинк, изпратен от нашето тяло, могат да бъде кожните несъвършенства или ноктите и косата, които губят блясък и стават чупливи. Цинкът е от съществено значение за много хормони, например растежния хормон или гонадотропините - хормони, отговарящи за развитието на здрави генитали (особено при момчетата).

Цинкът е необходим за функционирането на панкреаса и щитовидната жлеза. Той играе роля при съхранението на инсулина и превръщането на тироксина (Т4) в трийодтиронин (Т3). Тироксинът - хормон на щитовидната жлеза - определя скоростта на метаболизма.

Цинкът се набавя в организма главно от храненето. Най-големи количества от този елемент, могат да се открият в телешкото, свинското и пилешкото месо, черния дроб, морските дарове (например стриди, раци), бобовите растения, пълнозърнестия хляб, тиквените семки, ядките, яйцате, сиренето, месото (особено червеното) и булгура. Лицата с риск от цинков дефицит са тези на нискокалорична диета, вегетарианци, хора, консумиращи много сладко, бременни жени, възрастни и деца.

В случай на недостиг на Цинк, освен добре балансираната диета, добавките могат да се окажат полезни. Препаратът TIENS Цинк помага да се поддържа необходимото ниво на Цинк в организма.

СЪСТАВ
Препаратът съдържа цинк под формата на цинков лактат, който лесно се усвояват от организма. Освен това, глюкозата и яйчния протеин на прах, притежаващ най-висока биологична стойност - има предимство в сравнение с другите видове протеини, защото съдържа големи количества незаменими аминокиселини, които са точно тези, които трябва да бъдат набавени с храната.

ДЕЙСТВИЕ
Съставките, съдържащи се в препарата:

Подобряват състоянието на косата и ноктите и насърчават растежа им
Имат благотворен ефект върху външния вид на кожата (помагат в борбата с акне, повишеното образуване на себум, ускоряват заздравяването на рани, допринеасят за защитата на клетките от оксидативния стрес, който ускорява стареенето)
Подкрепят естествените защитни механизми на организма
Имат благоприятен ефект върху зрението
Подпомагат функционирането на далака
Проявяват положително действие върху чувството за вкус и подобряват апетита
Могат да допринесат за подобряване на паметта и възприятията
Според Традиционната китайска медицина подобряват либидото. При мъжете, те също така допринасят за по-доброто функциониране на простатната жлеза и увеличават производство на тестостерон. Играят важна роля в производството на сперма и поддържането на жизнеспособността на сперматозоидите.
ДОЗИРОВКА
Между 1 и 3 капсули два пъти на ден.

ВАЖНО
След 3 месеца допълване, следва да се направи 3-месечно прекъсване при използването на препарата. Както твърде ниските, така и твърде високите нива на цинк засягат органите. Този микроелемент може лесно да се предозира, особено ако се приема и в ежедневното хранене. Преди да започванете приемането на Цинк, нивата на цинк трябва да се изследват и да се потърси консултация с лекар. Продължителния и необоснован прием на Цинк в големи дози може да предизвикат гадене, стомашни болки, загуба на апетит, главоболие и да доведе до много заболявания.