MAGNESIUM

MAGNESIUM

Магнезиев комплекс
Магнезиев хелат

Участва в образуването на АТФ и натрупването на енергия в клетката
● Осигурява работата на клетъчните калиево-натриево-калциеви помпи
● Участва в регулирането на нервно-мускулната проводимост и тонуса на гладките мускули
● Участва в образуването на съединителна тъкан, предотвратява нарушения в синтеза на колаген, еластини, протеогликани
● Участва в укрепването на костната тъкан, зъбите, косата, ноктите
● Намалява съсирването на кръвта, като предотвратява агрегацията на тромбоцитите
● Предотвратява образуването на камъни в бъбреците
● Участва в синтеза на протеини, мазнини, нуклеинови киселини

28.20 лв.
 
ОПИСАНИЕ

Магнезият е един от най-важните биоелементи; той се намира в значителни количества в тъканите на животните и растенията (хлорофил). Магнезият е най-важният електролит и е кофактор в много ензимни реакции. Магнезият участва в превръщането на креатин фосфата в АТФ, необходим е на всички етапи на синтеза на протеини. Дефицитът на магнезий се посочва от: нарушения на съня, повишена раздразнителност, необяснима тревожност, повишена умора, спазми на мускулите на прасеца, при деца – синдром на хиперактивност. В по-тежки случаи има повишена податливост на стрес, нарушен сърдечен ритъм, запек, усложнение на предменструалния синдром. Нуждата от магнезий се увеличава с изпотяване, често използване на лаксативи и диуретици, алкохол, с голям психически и физически стрес (предимно по време на стрес и при спортисти). Всяка капсула от хранителната добавка Магнезиев хелат съдържа 100 mg чист магнезий, който е в хелатна комбинация с органични киселини ябълчена и лимонена киселини, което осигурява максимална абсорбция на този макронутриент.

Хранителна добавка за храна Магнезиев хелат е допълнителен източник на магнезий.

Защо е необходим магнезий?

Магнезият е част от солевия баланс на живите организми: липсата на магнезий влошава усвояването на други микроелементи, а излишъкът – тяхното излугване (заместване).

Магнезият е кофактор в много ензимни реакции.

Магнезият е необходим за превръщането на креатин фосфата в АТФ, нуклеотид, който е универсален доставчик на енергия в живите клетки на тялото.

Симптоми на дефицит на магнезий

Магнезият е от съществено значение на всички етапи на протеиновия синтез. Наличието на дефицит на магнезий може да се предположи, ако човек има нарушения на съня, повишена раздразнителност, необяснима тревожност, повишена умора, спазми на мускулите на прасеца, при деца – синдром на хиперактивност.

В по-тежки случаи има повишена податливост на стрес, нарушения на сърдечния ритъм, запек и предменструален синдром (ПМС).

Магнезиев хелат NSP

С изпотяване, често използване на лаксативи и диуретици, алкохол, с големи умствени и физически натоварвания (предимно при стрес и сред спортистите), нуждата от магнезий се увеличава.

Всяка капсула „Магнезиев хелат“ съдържа 100 mg елементарен (чист) магнезий, който е в специална хелатна комбинация с органични киселини ябълчена и лимонена киселина, което осигурява максимално усвояване на този минерал.

Състав – капсула:
Магнезиев малат ……………………………………………………… .. 155 mg
Магнезиев цитрат …………………………………………………… 485 mg

ПРЕПОРЪЧВАНА ЕЖЕДНЕВНА ЦЕНА:
По 1 капсула 3 пъти на ден по време на хранене