BACILLUS COAGULANS (90)

BACILLUS COAGULANS (90)

Намалява броя на патогенните бактерии в червата.
Бори се с диария, запек и синдром на раздразнените черва (IBS) ..
Помага при възпалителни заболявания на червата.
Решава проблеми с храносмилането.
Укрепва имунната система.
Предотвратява респираторни заболявания.

41.30 лв.
 
Продуктът допълва диетата с бактерии Bacillus coagulans (MTCC5856), като по този начин обогатява чревната бактериална флора. Bacillus coagulans произвежда млечна киселина и често погрешно се класифицира като млечнокисели бактерии (lactobacillus).

Bacillus coagulans е спорообразуваща бактерия, която е един от най-обещаващите пробиотични микроорганизми. Под формата на спори той понася добре технологичните процеси и съхранението, не се разгражда под въздействието на стомашния сок и жлъчката. Спорите на Bacillus coagulans са устойчиви на антибиотици. Благодарение на това пробиотикът може да се използва заедно с антибактериална и химиотерапия, без риск от потискане на неговата активност.

Bacillus coagulans синтезира някои важни витамини в стомашно-чревния тракт, като витамин К, рибофлавин и фолиева киселина.
Насърчава поддържането на киселинно-алкалния баланс в дебелото черво и усвояването на хранителните вещества.
Стимулира растежа на нормалната пробиотична микрофлора, по-специално Bacillus subtilis.
Потиска растежа на патогенни микроорганизми, възстановява чревната микрофлора, адсорбира чревните токсини.
Има многокомпонентен имуностимулиращ ефект.
Bacillus coagulans се използва при често срещани проблеми с храносмилането, синдром на раздразненото черво (IBS), възпалително заболяване на червата (IBD, болест на Crohn, улцерозен колит), чревно разстройство, наречено Clostridium difficile колит, свръхрастеж на „лоши“ бактерии в червата и инфекции от за язвените бактерии Helicobacter pylori.
Bacillus coagulans е ефективен при лечение на диария, включително инфекциозни видове като ротавирусна диария, включително при деца; диария на пътника; и индуцирана от антибиотици диария.

Използва се и за проблема със запека при пациенти от различни възрастови групи.

Възможно е да се използва Bacillus coagulans за укрепване на имунната система и предотвратяване на респираторни инфекции и редица други заболявания: неспецифичен вагинит, алергични кожни лезии, хиперлипидемия.

Клиничният опит с пробиотици на базата на Bacillus coagulans показва, че те са безопасни и тяхната фармакологична активност се определя само от локално действие в чревния лумен или от имунологични механизми. След като изпълни функцията на пробиотик в човешкото тяло, той се екскретира от тялото в рамките на 7 дни.

СЪСТАВ:
Bacillus coagulans, инулин, средство против слепване (магнезиеви соли на мастни киселини, силициев диоксид), обвивка на капсулата (хидроксипропил метилцелулоза)

КЛЮЧОВИ СЪСТАВКИ:
Съдържание в 3 капсули (дневна доза):
Бактерии:
Bacillus coagulans …………………………… .3 милиарда CFU *
Инулин ……………………………………………… 810 mg
* Colony Forming Unit – Colony Forming Unit

ПРЕПОРЪЧВАНА ЕЖЕДНЕВНА ДОЗА:

Приемайте по 3 капсули дневно с храна.

Съдържанието на капсулата може също да се добавя към храна и напитки.

Не превишавайте препоръчителната дневна доза!

Съхранявайте на хладно и сухо място. Да се ​​пази извън обсега на деца. Не изисква охлаждане.