КАЛЦИЙ ПЛЮС ВИТАМИН D (150 ТАБЛ.)

КАЛЦИЙ ПЛЮС ВИТАМИН D (150 ТАБЛ.)

Препаратът Калциев магнезиев хелат (Витамини за нокти и коса) е балансиран в съдържанието на магнезий, калций, фосфор, а също така съдържа витамин D. Всички минерали са в хелатна форма, което им позволява да се усвояват добре в организма. Витамин D насърчава по-доброто усвояване на калция.

попитайте за цена
 
– с остеопороза;
– след менопауза;
– с фрактури;
– артроза;
– обичайни дислокации;
– плешивост;
– кариес;
– чуплива коса;
– влошаване на състоянието на кожата;
– подпомага възстановяването и формирането на костната тъкан;
– укрепва стените на кръвоносните съдове;
– нормализира функционирането на нервната система и др.

Препаратът Калциев магнезиев хелат (Витамини за нокти и коса) е балансиран в съдържанието на магнезий, калций, фосфор, а също така съдържа витамин D. Всички минерали са в хелатна форма, което им позволява да се усвояват добре в организма. Витамин D насърчава по-доброто усвояване на калция.
Калций. Промени в хормоналните нива (включително по време на бременност, менопауза), небалансирана диета, стрес, много лекарства, ниско съдържание на калций в питейната вода (плюс хлориране), заседнал начин на живот водят до липса на този микроелемент в човешкото тяло. Първоначалните симптоми на недостиг на калций са „лоши“ зъби, коса, нокти, напрежение и раздразнителност. При недостиг на този минерал се наблюдават нарушения на имунитета, мускулни крампи, остеопороза (крехкост на костите), нарушен растеж при деца, уролитиаза, намаляване на кръвосъсирването и склонност на кожата към алергични обриви.
Остеопорозата е по-често при жените, отколкото при мъжете, което увеличава риска от фрактури (при около всяка трета жена). Остеопеничният синдром (намалена костна маса, състояние на претеопороза) не е необичайно в наше време, за съжаление, дори при деца. Остеопорозата се причинява от постепенната загуба на калций от костната тъкан, което води до фрактури, изкривяване на гръбначния стълб, болки в гърба и костите. Това заболяване засяга 15-20 милиона души в САЩ, предимно жени. За да се поддържа структурата на костната тъкан, за да се предотврати остеопорозата, е необходимо да се получи достатъчно количество калций и магнезий в организма и тяхното усвояване. Това е особено вярно по време на менопаузата, когато хормоналните промени допринасят за повишена чупливост на костите.
Провеждане на нервни импулси, мускулни контракции, производство на енергия, имунна защита, здрави кости, здрави зъби – това е кратък и непълен списък на функциите на калция в човешкото тяло.
Учените по хранене препоръчват 800-1200 mg калций на ден, в зависимост от възрастта и пола. Изследванията показват, че 2/3 от жените в САЩ консумират по-малко от 300 mg калций дневно.
Много е важно да се консумират лесно смилаеми форми на калций (калциев цитрат, калциев аминокиселинен хелат, дикалциев фосфат). Учените свързват ниските нива на калций с високото кръвно налягане. Има проучване, проведено при пациенти с хипертония, даващо им 1500 mg калций в продължение на 4 години. В сравнение с групата пациенти, приемащи лекарства, нивото на кръвното налягане при пациенти, приемащи калций като хранителна добавка, значително намалява.
Друг много важен аспект при употребата на калций е съревнованието между стронций и калций за „място на слънце“: поради сходството на стронций и калций, тези две вещества могат да бъдат включени в костната тъкан. При недостиг на калций в диетата стронций заема своето място в костите. След аварии в атомни електроцентрали (атомни електроцентрали), с нерешени проблеми с изхвърлянето на ужасяващи количества радиоактивни отпадъци, населението на почти всички обитавани континенти наистина се нуждае от калций, за да бъде защитен от радионуклиди.
Магнезий. Неговата роля в организма е да облекчи стреса, спазмите, да отпусне кръвоносните съдове, мускулите и да предотврати образуването на камъни в бъбреците. Наличието на магнезий с калций в една добавка не е случайно. Има регулаторен ефект по отношение на калция – помага му да се усвои, но само до определено ниво. Количеството калций, надвишаващо нивото, необходимо за организма – помага за отстраняването, предотвратявайки натрупването на излишък от калций.
Фосфорът е неразделна част от нашето тяло – кръв, лимфа, кости, зъби, почти всяка клетка в тялото ни. Основното вещество, отговорно за натрупването и изразходването на енергия в нашите клетки, се нарича АТФ – аденозин трифосфорна киселина. Една от защитните системи на човешката кръв се нарича „фосфатен буфер“ – система, която осигурява постоянството на вътрешната среда (хомеостазата) на тялото. За да извлечете максимума от фосфора (точно както всяко друго вещество), е много важно колко и в каква среда той попада в тялото. Правилно балансиран с други компоненти, фосфорът в добавката калциев магнезиев хелат се абсорбира в тялото, за да служи на нашето здраве.
Витамин D. Основната функция на този витамин е да метаболизира калция и фосфора в организма. Това е необходимо за усвояването на тези минерали от червата и тяхното усвояване в костната тъкан. Също така неговата функция е важна за нивото на рН в кръвта, което от своя страна влияе върху усвояването и отделянето на калций от костната тъкан. Освен това той регулира нивото на аминокиселините в кръвта, така че излишъкът да не се отделя през бъбреците. Недостигът на този витамин при деца води до рахит.Остеопороза, остеомалация и хипокалциемия се появяват при възрастни с недостатъчен прием на витамин D. В организма витамин D се образува с помощта на слънчева светлина. Много е трудно да се определи излагането на слънце, така че дозата на витамин D да е 400 единици / ден, както се препоръчва. Най-добрият начин да си набавите витамин D е от рибено масло. Тази формула съдържа витамин D от естествено рибено масло. Последните проучвания върху витамин D идентифицират неговата допълваща роля. Калцият с витамин D има и противоракови свойства. Витамин D е показан при лечението на имунни нарушения, включително псориазис. Ниските нива на витамин D са свързани с високо кръвно налягане. Освен това подобрява благосъстоянието, мускулната сила и сезонната адаптация.
Приемането на калциеви добавки е спешна необходимост в наше време, но с определено условие: тези добавки трябва да бъдат създадени, като се вземат предвид съвременните научни познания и технологии, за да ни донесат максимална полза.
Комбинацията от вещества в добавката Калциев магнезиев хелат е синтез на научни и технически възможности на нашия век. Например, хранителната стойност на добавката се подобрява от праха от пшеничен зародиш, включен в таблетките (като пълнител).
лош калциев магнезиев хелат ще помогне за укрепване на стените на кръвоносните съдове, нормализиране на нервната система, насърчава образуването на костна тъкан, както и нейното възстановяване.

СЪСТАВ:
Калций (аминокиселинен хелат, калциев цитрат, калциеви соли на фосфорната киселина); фосфор (калциеви соли на фосфорната киселина);
магнезий (аминокиселинен хелат, магнезиев оксид), пълнител: целулоза; средство против слепване: магнезиев стеарат;
билка люцерна; витамин D (холекалциферол).

ГЛАВНИ КОМПОНЕНТИ:
Съдържание в препоръчителната дневна доза (таблица 3):
Калций …………………………. 750 mg / 94% DV *
Фосфор ……………………………… 420 mg / 60% DV *
Магнезий ……………………………. 375 mg / 100% RDI *
Витамин D ……………………… ..9 µg / 180% RDI *
* RDA – Препоръчителен дневен прием
* Препоръчителният дневен прием не е посочен.

ПРИЛОЖЕНИЕ:
По 1 таблетка 3 пъти дневно по време на хранене.
Не превишавайте препоръчителната дневна доза.

УСЛОВИЯ ЗА СЪХРАНЕНИЕ:
Съхранявайте на сухо място, недостъпно за деца.
Съхранявайте в хладилник след отваряне.