TIENS Флекси

TIENS Флекси

Ставите са изложени на прекалено натоварване всеки ден. Много проблеми с техните функции също така започват да се появяват с възрастта.

45.00 лв.
 
ОПИСАНИЕ
Ставите са местата, които позволяват на костите да се движат. За правилното им функциониране, те се нуждаят от здрав ставен хрущял, синовиална течност и правилнo закрепване на мускулите и сухожилията. Ставния хрущял играе ключова роля тук, като дисфункцията му води до ревматични заболявания. С възрастта, ставния хрущял се износва и ставите престават да функционират правилно. Това води до появата на болка, скованост и с течение на времето може да доведе до нарушения в движението.

Освен стареенето, начинът ни на живот е друг фактор, който влияе на състоянието на ставите ни. Упражненията винаги сa препоръчителни, но някои спортове или напрежение в ежедневни физически дейности могат да претоварят ставите точно толкова, колкото вдигането на тежки предмети, ходенето на високи токчета или наднорменото тегло. Освен това, стресът води до свиване на мускулите на гърба, и в резултат на това краката са снабдени с недостатъчно количество кислород, и ставите започват да причиняват болка.

За да поддържате ставите в добро състояние, много полезни са подходящото физическо натоварване, богатата на калций, витамини D, B и C диета. Въпреки това за защита на ставния хрущял от ерозия и дефекти, е важно да се използват правилните добавки. TIENS Флекси съчетава биохимичните съединения (глюкозамин, хондроитин, хиалуронова киселина) със съставки, набавени от природата и Традиционната китайска медицина (бразилски гъби, дяволски нокът, куркума). Тази смес може да подисли ставите и помага в борбата с възпаленията.

СЪСТАВ
Добавката съдържа бразилски гъби (Agaricus Blazei Murill). Тези скъпоценни лечебни гъби могат да бъдат открити в различни региони на света: в Китай, Тайван, Япония, Бразилия. Гъбата е описана за първи път от английския микологист Уилям A. Мурил през 1945 г. Едва през 1970 г., обаче научно изследване на честотата на проявяване на някои болести сред населението на Бразилия показва, че населението, живеещо в района на Сао Пауло страда много по-рядко от хронични заболявания. Тяхната диета съдържа бразилски гъби.

Тази гъба е източник на много минерали (калий, фосфор, магнезий, калций, желязо), витамини (В1, В2). Тя също така съдържа никотинова киселина и биоактивни полизахариди, такива като бета-глюкани, които стимулират имунитета на организма. Това богатство от ценни съставки е причината да се смята, че бразилската гъба притежава противовъзпалителни свойства, упрепва костите и ставите, облекчава ревматичите симтоми.

Друга съставка на препарата – Дяволски нокът (Harpagophytum procumbens) е растение, произхожащо от Африка. То съдържа иридни съединения, например харпагозид и харпагид, както и флавоноиди, фенолни киселини и много други терапевтични вещества. Фармакологичните изследвания са потвърдили, полезните свойства на това растение: облекчава възпаленията, предотвратява артрита и ревматизма.

На свой ред, Куркумата, също така наречения индийски шафран, е известна в Европа главно като ориенталска подправка. Азиатците я използват в продължение на хиляди години в традиционната медицина, например като агент, облекчаващ вятъра. Тя е силен антиоксидант, няколко пъти по-мощен от витамин Е. Куркумата съдържа над 100 активни вещества. Най-ценните от тях са куркумин и неговите деривати, наречени куркуминоиди . Те притежават силни антивирусни, антибактериални и противогъбични свойства. В Традиционната медицина Куркумата се счита за средство за насърчаване на оттичането на жлъчка, борба с възпаленията и за облекчаване на симптомите на ревматоиден артрит.

ТIENS Флекси е препарат, съдържащ също глюкозамин, хондроитин и хиалуронова киселина. Първата съставка глюкозамин е градивен елемент в химическия синтез на съединенията, изграждащи ставния хрущял, без които попълването на резервите от синовиалната течност също би било невъзможно. След 50-годишна възраст, тялото губи способността да я произвежда и затова недостигът следва да бъде попълнен. Хондроитинът запълва междуклетъчните пространства в съединителната тъкан, ахиалуроновата киселина осигурява подходящия вискозитет на синовиалната течност.

ДЕЙСТВИЕ
Съставките на препарата:

Имат благоприятен ефект върху ставите, осигурявайки възможност за активен начин на живот, независимо от възрастта
Помат за облекчаване на симптомите в резултат от прекомерно натоварване на ставите
Помагат за защита на хрущяла
Помагат за предотвратяване и лечение на ставни възпаления
Подсилват гъвкавостта на ставите и предотвратяват сутрешната скованост на ставите
Помогат за намаляване на симптомите на ревматоиден артрит.
ДОЗИРОВКА
1 таблетка два пъти на ден, за предпочитане сутрин и вечер.

ВАЖНО
Препаратът се препоръчва особено за лица, чиито стави и мускули са изложени на напрежение поради прекомерна физическа активност, спорт, физическа работа или затлъстяване. Употребата на добавката се препоръчва и за възрастни хора.