TIENS Спирулина

TIENS Спирулина

Спирулината е източник на лесно абсорбиращи се протеин, витамини, минерали и други вещества, които са от изключително значение за човешкото здраве.

22.50 лв.
 
ОПИСАНИЕ

Спирулината се появява за първи път на Земята преди около 3,5 милиарда години и е една от най-старите форми на живот на планетата. Тя присъства в естествен вид в плитки водоеми и езера със силно алкално рН и висока соленост - в Африка, Азия и Южна Америка. ТИЕНС Спирулината е получена от езерото Chenghai в провинция Юнан в Китай. Това е екологично чист район, без замърсители.

Биомасата от тези синьо-зелени цианобактерии е била част от хранителния режим на ацтеките, както и на африканските племена, живеещи около езерото Чад. За съвременния човек, спирулината е била открита през 1940 г., а едва от средата на 1960-те години е била изследвана задълбочено. ТИЕНС създаде хранителна добавка, чиято главна съставка е спирулината. Тя е източник на много градивни компоненти за тялото, като витамини, минерали, протеини, които са полезни за нашия хранителен режим. Освен това, тя се използва в козметиката, тъй като се усвоява много добре от човешките тъкани.

АКТИВНИ СЪСТАВКИ

Препаратът съдържа изсушени клетки на Arthrospira platensis - един от видовете спирулина. До 55-70 процента от съставките на спирулината са лесно смилаем протеин (включително всички екзогенни аминокиселини, които тялото не може да синтезира само по себе си и следователно трябва да бъдат осигурени от храната). Освен това спирулината съдържа многобройни полизахариди (глюкозамин, гликоген), лесно усвоими макро- и микроелементи (желязо, фосфор, калий, калций, цинк, селен, хром, мед), витамини (от B-групата, както и C, D и Е), ненаситени мастни киселини (GLA - гама-линоленова киселина), оцветители (включително каротеноиди, хлорофил, ксантофили и фикоцианин).

Клетъчните стени на спирулината не съдържат целулоза, поради което тяхното съдържание се абсорбира лесно (между 85 и 95%) - много по-ефективно от животинския или растителния протеин.

ДЕЙСТВИЕ

Лечебните свойства на Спирулина са много детайлно изследвани и доказани по експериментален път. Консумацията на Спирулина подпомага много жизненоважни функции на човешкото тяло:

- Предотвратява разграждането на скорбялата. Има защитна функция

- Спирулината е богат източник на антиоксиданти, които помагат на организма да се предпази от последиците на оксидативния стрес

- Спирулината поддържа естествените защитни механизми

- Спирулината помага при умора

- Спирулината поддържа нормалното ниво на захарта

- Благодарение на богатото си съдържание и хранителни свойства тя е перфектната хранителна добавка за вегетарианци, вегани, възрастни и оздравяващи пациенти

ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА ДНЕВНА ДОЗА

2 капсули три пъти на ден.