Tiens Сироп ФОС

Tiens Сироп ФОС

Приемът на сироп ФОС води до увеличаване на бифидобактериите в червата, създава неблагоприятни условия за развитие на лошите бактерии

7.20 лв.
 
ОПИСАНИЕ
Чревната микрофлора има огромно влияние върху нашето здраве. Тя съдържа както полезните бактерии, така и такива, които могат да имат отрицателен ефект върху тялото. В съответствие с най-новите данни, между 400 и 500 различни микробни вида обитават червата. Общата маса на човешките чревни бактерии е между 1 и 1.5 кг. Съставът на чревната микрофлора е от решаващо значение за правилното функциониране на целия организъм. В същото време балансът на тази специфична "екосистема" може да бъде нарушен, например от лекарства, стрес или просто от стареенето.

Полезните пробиотични бактерии (Бифидобактерии и Лактобацили) доминират в храносмилателния тракт на здравия човек. Тяхното действие, наред с всичко друго, включва потискане и ограничаване на растежа на микроорганизмите, които имат отрицателно въздействие върху здравето, облекчаване на непоносимостта към лактоза, антиалергично действие, противораково и имунологично действие, предотвратяване на остеопорозата и зъбния кариес. С цел да се увеличи броя на полезните бактерии в чревната микрофлора, трябва да приемаме повече ферментирали млечни продукти или фармацевтични препарати. Растежът на пробиотични организми може да се постигне също така и чрез включване на пребиотици в храненето. Това са неразградими хранителни съставки, които стимулират растежа или активността на бактериите, обитаващи дебелото черво, и осигуряват ползи за здравето на приемащия ги. Според китайската медицина дебелото черво е мястото, където започва доброто здраве.

Предимството на пребиотиците е, че те се разграждат само в дебелото черво, като преминаването им през храносмилателния тракт не засяга техните свойства. Пребиотици, описани и произведени в промишлен мащаб досега, са всички захариди. Те включват редица несмилаеми олигозахариди (NDOs) и някои полизахариди. Пребиотичните полизахариди включват инулин и някои видове нишестета, устойчиви на действието на храносмилателните ензими. Сред олигозахаридите с документирани пребиотични свойства са фруктоолигозахаридите (ФОС). Именно на техните качества се основава Сироп ФОС.

СЪСТАВ
Фруктоолигозахаридите (ФОС) са с по-ниско съдържание на калории, отколкото захарозата и са по-малко сладки, следователно не допринасят за развитие на зъбен кариес. Освен това, те се получават при ферментация на бактерии от вида на бифидобактериите и лактобацилите, които са полезни за приемащия ги. Продуктите за метаболизъм, съдържащи тези бактерии, създават неблагоприятни условия за растеж на "лошите" бактерии.

ФОС се съдържат в много популярни зеленчуци, като лука, чесъна и артишока, но техните количества в храната обикновено не са достатъчни за видимо подобряване на здравето. Оттук идва и необходимостта да се осигуряват чрез добавки.

Включването на Сироп ФОС в дневното хранене води до увеличаване на бифидобактериите в червата. Те се размножават до ниво 10 или дори 100 пъти по-високо, отколкото преди прилагането. По този начин Сироп ФОС регулира бактериалната чревна флора.

ДЕЙСТВИЕ
Съставките, съдържащи се в TIENS Сироп ФОС:

Подобряват храносмилането
Стабилизират чревната микрофлора след нарушения в храносмилателния тракт
Подобряват усвояването на много елементи като калций, магнезий, цинк и желязо
Осигуряват прочистващ ефект, намаляват вредните бактерии в дебелото черво
Помагат за баланса на липидите в кръвта
Подпомагат естествена устойчивост на организма
Помагат за регулиране на теглото
ДОЗИРОВКА
Използвайте 1-2 сашета дневно. Може да се използва като подсладител за всякакъв вид напитки, плодове, зърнени храни или да се добавя към киселото мляко.