TIENS Прополис

TIENS Прополис

Прополисът е смолисто вещество с доказани антибактериални, противогъбични, противоплесенни и противовирусни свойства

17.60 лв.
 
Медът не е единственият съвършен продукт от труда на пчелите. Тези изключително полезни насекоми произвеждат също пчелен клей, известен като прополис. Прополисът е бил използван още от древните египтяни, гърци и асирийци, най-често като субстанция за лечение на рани, стимулатор на имунната система и за лечение на заболявания на храносмилателния тракт.

ОПИСАНИЕ

Прополисът е смолиста смес от растителни смоли, събирана от пчелите от пъпките на някои растения и дървета, като например тополи, брези или диви кестени. Пъпките на тези растения са покрити с вещество, което ги предпазва от бактерии, акари, гъбички и насекоми. Пчелите използват свойствата на събраните смоли. Като покриват с тях стените на пчелния кошер, те не само изолират, но и дезинфекцират, като мумифицират телата на мъртви паразити, които нахлуват в кошера и не могат да бъдат отстранени поради големия си размер. Медицинската употреба на прополиса води своите корени още от древността.

СЪСТАВКИ

TIENS Прополис съдържа няколко стотин различни химични съединения. Пропорциите на веществата могат да варират в зависимост от произхода на конкретния прополис. Като цяло, прополисът съдържа: смоли, растителни смоли и пчелни восъци, етерични масла, белтъчини, микроелементи (мед, силиций, манган, магнезий, цинк) витамини от групите B, E, H и P. Всички тези елементи и съединения допринасят за благотворното действие на прополиса за човешкото здраве.

Камшичето (Agrimoniaeupatoria) е широко използвано в природната медицина в продължение на стотици години. То съдържа флавоноиди, дъбилни вещества, етерични масла, витамин К. Съвременни изследвания доказват, че водно-алкохолните и водните екстракти от това растение подпомагат естествената защита на тялото и повишават устойчивостта на организма. Витамин С допринася за защитата на клетъчните съставки от оксидативно увреждане, поддържа нормалната функция на имунната система и спомага за намаляването на отпадналостта и умората.

ДЕЙСТВИЕ

Съставките на препарата имат следните ефекти:

- камшичето (обикновената агромония) подпомага естествената защита на тялото и повишава издръжливостта на организма

- витамин С допринася за нормалната функция на имунната система

- витамин С помага за предпазване на клетките от оксидативен стрес

- витамин С допринася за намаляване на отпадналостта и умората, както и за нормалната психологична функция

- витамин С допринася за правилното функциониране на нервната система

ДОЗИРОВКА

Приемайте по 2 таблетки от добавката 3 пъти на ден. Таблетките са подсладени и се разтварят бавно в устата.

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ

Добавката не трябва да се приема от лица, алергични към пчелни продукти или от страдащи от автоимунни заболявания.