TIENS Калций за мозъка с лецитин на капсули

TIENS Калций за мозъка с лецитин на капсули

Добавка, която помага за нормалната невротрансмисия, здравнословното функциониране на мускулите и правилното кръвосъсирване.

9.90 лв.
 
ОПИСАНИЕ

Трудно е да се надцени ролята на калция и лецитина в нашето тяло. Когато калцият се поддържа на подходящи нива, нашите кости и зъби са здрави и процесите на кръвосъсирване протичат правилно. На свой ред лецитинът, който принадлежи към фосфолипидите, е много важен компонент в нашето тяло. Фосфолипидите са основните структурни и функционални елементи на всички клетъчни мембрани и на мембранните структури на вътреклетъчните органели. Както много изследователи съобщават, лецитинът поддържа множество метаболитни процеси, които протичат в тялото ни. Структурата на лецитина включва холин (витамин от група Б), който е основен елемент при производството на ацетилхолин. Холинът допринася за поддържане на нормална чернодробна функция, за нормален метаболизъм на хомоцистеина и на липидите. TIENS създаде добавка, която комбинира лесно усвоимите калциеви съединения и лецитин в едно.

СЪСТАВКИ

Продуктът съдържа органичен калций на прах (за да разберете повече за ползите и високата степен на абсорбиране на калций в тази форма, моля прочетете: TIENS Хранителен супер калциев прах).

Втората съставка на добавката - лецитинът, се съдържа във всяка клетка на тялото, особено като компонент на клетъчните мембрани. Въпреки че е налице почти във всяка клетка на тялото, количеството на лецитин се различава в различните органи.

Добавката съдържа също таурин. Тауринът е органично съединение от групата на аминокиселините. Той присъства в клетките на много тъкани и играе важна роля в много физиологични процеси на различни органи. Най-голямо количество се съдържа в мозъка (в епифизната жлеза и хипофизата), ретината, сърцето, мускулите и в жлъчката. В човешкото тяло таурин се образува при наличието на аминокиселини, съдържащи сяра: цистеин и метионин, затова, когато количеството им в клетките на тялото се изчерпи, производството на таурин може да бъде възпрепятствано.

Друга съставка на добавката е фолиева киселина. Фолиевата киселина допринася за нормалното образуване на кръв, нормалните психологически функции и намаляването на умората и отпадналостта. Продуктът съдържа също витамин В1 и витамин В12, които допринасят за нормалната психическа функция и нормалния енергоотделящ метаболизъм. Витамин С поддържа нормалната функция на имунната система по време и след интензивни физически упражнения. Той също допринася за нормалното образуване на колаген, което е от решаващо значение за правилното функциониране на кръвоносните съдове, костите, кожата, зъбите, хрущялите и венците.

ДЕЙСТВИЕ

Съставките на препарата имат широк спектър на действие:

- Калцият допринася за нормалната невротрансмисия, осигурява здравословното функциониране на мускулите, допринася за процесите на правилно кръвосъсирване и правилен енергиен метаболизъм

- Витамин В1 и витамин В12 допринасят за нормалната психическа функция и нормалния енергоотделящ метаболизъм

- Лецитинът е източник на холин, което допринася за поддържане на нормална чернодробна функция, нормален метаболизъм на хомоцистеин и нормален липиден метаболизъм

- Фолиевата киселина допринася за нормалната психическа функция, намаляването на умората и отпадналостта, както и нормалната функция на имунната система

ПРЕПОРЪЧИТЕЛЕН ДНЕВЕН ПРИЕМ

Препоръчително е да се приема една капсула веднъж дневно. Възможно е постепенно да се увеличава дозата до една капсула два пъти на ден, а след това една капсула три пъти на ден.