Tiens Икан – Капсули за подмладяване на клетките

Tiens Икан – Капсули за подмладяване на клетките

TIENS Икан съчетава гиностема – „билката за дълголетие“ на Далечния изток, с морков и зелен чай- популярни по цял свят

попитайте за цена
 
Гиностемата (Gynostemma pentaphyllum), известна също като Jiaogulan, е наречена от китайците "южният китайски женшен". В продължение на стотици години китайците я използват заради нейните тонизиращи свойства. Тя съдържа 3 пъти повече от активните вещества - сапонини - в сравнение с женшена, заради което китайците са склонни да описват Jiaogulan като "по-добрия женшен". В Китай, по традиция, гиностемата се смята за растение, осигуряващо дълголетие.

На свой ред, морковът е добре известен каротеноид, богат на провитамин А, на което зеленчукът дължи цвета си.

СЪСТАВ
Основните съставки на TIENS Икан са: екстракт от петолистна гиностема, моркови на прах, зелен чай и витамин С.

Според традиционната китайска медицина гиностемата повишава защитните системи на организма, допринася за поддържането на здравословно ниво на липидите в кръвта и за здравето на сърдечно-съдовата система, защитава организма от окисляване.Нейните полезни ефекти произтичат от разнообразието от аминокиселини, витамини и минерали, които растението съдържа, включително калций, желязо, магнезий, фосфор, калий, селен и цинк.

Втората съставка на добавката – корен от морков (Daucus Carota), е подобна на гиностемата, богата на вещества и елементи от съществено значение за здравето, като каротеноиди, (включително провитамин А, α- и β-каротин), витамини: В1, В2, В6 , С, Е, Н, К, РР, фолиева киселина и следните минерали: калий, фосфор, магнезий, калций, желязо, натрий, цинк, мед, манган, селен, кобалт, както и серни съединения, пектини, инозитол и кумарини.

ДЕЙСТВИЕ
Съставките на препарата играят активна роля в много процеси на организма и носят редица ползи. Най-важните сред тях са:

- Витамин С, помага за намаляване на умората и изтощението

- Витамин С, предпазва клетките от оксидативен стрес

- Витамин С, допринася за правилното функциониране на имунната система

- Витамин С, допринася за правилния метаболизъм, свързан с производството на енергия

- Витамин С, допринася за правилното функциониране на нервната система

- Магнезий, желязо и цинк играят важна роля в процеса на клетъчното делене

- Цинкът допринася за поддържане на нормално ниво на кръвното налягане

- Витамин К поддържа правилното съсирване на кръвта

- Витамин С допринася за производството на колаген, необходим за правилното функциониране на кръвоносните съдове, костите, хрущялите, венците, кожата и зъбите

- Зеленият чай (Camelia sinensis) защитава ДНК, протеините и липидите от оксидативно увреждане и помага да се поддържа нормално ниво на глюкозата в кръвта
- Gynostemma pentaphyillum защитава ДНК, протеините и липидите от оксидативно увреждане и помага за контрола на липидния метаболизъм (холестерол и триглицериди)ПРЕПОРЪЧИТЕЛЕН ДНЕВЕН ПРИЕМ:
През първата седмица приемайте 1 капсула 2 пъти дневно. След това дозата може да бъде увеличена до 2 капсули 2 пъти дневно. Капсулите трябва да се приемат с голямо количество вода.

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ
Добавката не трябва да се използва от бременни жени и кърмещи майки. Добавката не трябва да се използва от лица, страдащи от хипертония. Не се препоръчва приема на добавката след 16:00, особено от хора с нарушения на съня.