HOPS & VALERIAN WITH PASSION FLOWER

HOPS & VALERIAN WITH PASSION FLOWER

HVP – хмел и валериана с пасифлора (100 капсули)

Има успокояващ ефект върху централната нервна система
Намалява тревожността и нервното напрежение
Подобрява съня

Сънят, или по-точно неговата подходяща продължителност и качество, оказва огромно влияние върху нашето здраве. Възрастен трябва да спи 7-8 часа на ден. Липсата на сън води не само до влошено здраве, но и силно влияе върху концентрацията, паметта или способността ни да вземаме логични решения.
Ние спим все по-малко и една от причините за това е вездесъщият стрес – един от най-големите врагове на нашето здраве.

Hops & Valerian with Passionflower е композиция, създадена с оглед на времето, в което трябва да продължим да се състезаваме. Работа, изпити, срокове … Стресът е скрит в почти всеки аспект от живота ни днес.

Всички имаме нужда от почивка.

Комбинацията от успокояващи и релаксиращи билки: хмел, валериана и пасифлора, има успокояващ и антистресов ефект.

Хмелът (Humulus lupulus) действа успокояващо и по този начин поддържа централната нервна система.

Коренът на Valeriana officinalis влияе върху здравословния сън и спомага за поддържането на правилните когнитивни функции (като паметта).

Пасифлора бяло и червено (Passiflora incarnata) насърчава заспиването и помага за постигане на успокояващ дълбок сън, а също така повишава устойчивостта на организма към стрес.

СЪСТАВ:

Прах от корен Valeriana officinalis, надземни части от бяло-червено пасифлора на прах (Passiflora incarnata), обвивка на капсулата (желатин, вода), прах от цветя на хмел (Humulus lupulus).

ОСНОВНИ СЪСТАВКИ:
Съдържание в препоръчителната доза (2 капс.):
Цветя от хмел (Humulus Lupulus) ………………………………… .196 mg
Корен от валериана (Valeriana officinalis) …………………… .324 mg
Надземни части от месо червено от пасифлора (Passiflora incarnata) …….. 260 mg

Проблемите в работата, семейните конфликти, финансовите затруднения и житейските трудности са само част от факторите на психо-емоционалния стрес, с които човек се сблъсква всеки ден. В резултат – емоционален дисбаланс, безсъние, безпокойство, неочаквани панически атаки, летаргия, раздразнителност и склонност към чести заболявания. За човек, който изпитва стресови състояния, е необходимо да поддържа тялото и на първо място нервната система с хранителни вещества.

NSP се погрижи за това. Тя разработи хранителната добавка Валериан Комплекс – надеждно лекарство за тревожност, временни емоционални разстройства и безсъние. HVP е съкращение за трите английски имена на лечебни растения, Nors (хмел), Valeriana (валериана), Passiflora (пасифлора), които формират основата на формулата.

Валериана лекарствена (Valeriana officinalis) – има седативно, антиконвулсивно, спазмолитично действие. Използва се при нервна възбуда, безсъние, невроза, ангина пекторис, начална хипертония, менопауза, мигреноподобни главоболия, истерия, повишена функция на щитовидната жлеза. Валериана е популярна със своите успокояващи ефекти. Помага да се отървете от пристъпите на паника, мускулни крампи, причинени от пренапрежение, менструални спазми и отслабва желанието за пушене.

Пасифлора червено-бяла или пасифлора (Passiflora incarnata) – използва се като леко успокоително, което не нарушава способността за концентрация. Това е едно от най-добрите успокоителни. Инките свариха от него укрепващ чай. Плодовете (роднини на маракуя) от жълто до тъмно лилаво имат сферична форма, много приятен вкус с лека киселост. Течният екстракт от листа и стъбла се използва като успокоително (пасифлора) при хроничен алкохолизъм, неврастения, безсъние, климактерични разстройства. Пасифлората е полезна при състояния на тревожност, напрежение, главоболие и безсъние. Той е ефективен при чести пристъпи на астма, неволни припадъци, климактерично безпокойство и високо кръвно налягане. Облекчава спазмите на гладката мускулатура и има хипотензивен ефект. Бульонът се използва като аналгетик при бъбречни заболявания, цистит и чести позиви за уриниране, нощно напикаване, при безсъние, като успокоително, при неврастения, а също и за успокояване на централната нервна система, особено при нервна възбуда, като анестетик, антиспастичен агент, с невралгия и радикулит. Екстрактът от конус от хмел има силна естрогенна активност.

За разлика от транквилантите, Валериановият комплекс няма странични ефекти.

Комплексът с валериана е допълнителен източник на флавоноиди, съдържа валерианова киселина

32.94 лв.