ЧЕСЪН (100 КАПС.)

ЧЕСЪН (100 КАПС.)

Лечебните свойства на чесъна са оценени от хората по всяко време. Археолозите са открили останките от чесън в пещери, където хората са живели преди около десет хиляди години.

30.00 лв.
 
● Има кардиопротективен ефект и предотвратява развитието на атеросклероза
● Има хипотензивен ефект
● Притежава антивирусно, антибактериално действие
● Повишава имунната защита, има благоприятен ефект върху растежа и деленето на клетките, причинявайки подмладяващ ефект
● Стабилизира нивата на кръвната захар и холестерола
Лечебните свойства на чесъна

Лечебните свойства на чесъна са оценени от хората по всяко време. Археолозите са открили останките от чесън в пещери, където хората са живели преди около десет хиляди години.

Чесънът е намерен дори в гробницата на египетския фараон Тутанкамон.

По време на голямата чума френските свещеници са яли чесън в огромни количества, благодарение на което са били спасени от инфекция.

Съвременните изследвания са доказали, че чесънът има положителен ефект върху функционирането на:

Дихателни,
Храносмилателни,
Нервна система
Укрепва имунната система

Намалява холестерола

Но не по-малко ценно свойство на чесъна е неговият положителен ефект върху сърдечно-съдовата система. Проучванията показват, че чесънът може да понижи холестерола в кръвта.

Според проучване, публикувано в The British Medical Journal (1985), 62 пациенти с миокарден инфаркт, които са имали нива на холестерол от 250-350 mg / dL, са получавали чесново масло, което понижава нивата на холестерола с 18%.

По-добре от аспирина

В допълнение към способността си да понижава нивата на холестерола, чесънът има и антикоагулантни свойства. Това свойство се използва от кардиолозите, като предписва екстракт от чесън на пациенти след инфаркт, вместо аспирин, който е известен със своите антикоагулантни свойства.
Намалява налягането

Чесънът също може да понижи кръвното налягане и да действа като регулатор на кръвната захар. Чесънът често се споменава като естествен антибиотик. Всъщност ди- и трисулфидните съединения, които са част от чесъна, проявяват антибактериална активност дори срещу някои устойчиви на антибиотици бактерии.
Чесън от NSP

В преследване на препарати от чесън без мирис, много компании произвеждат продукти, загубили безценните си свойства.

NSP разработи уникална технология за запазване на всички добродетели на живия чесън. Специална обвивка, съдържаща хлорофил, напълно осигурява запазването на активните съставки на чесъна, а таблетката се разтваря само в тънките черва, което елиминира дразненето на стомашната лигавица.

Ако счупите хапчето, ще усетите специфична миризма на чесън. Това е, което отличава продуктите на NSP от аналозите на други компании. Освен това сравнителната оценка на активността на алицин (основният гликозид на чесъна) показва, че продуктът на NSP е най-добрият сред аналозите в света.В големи дози чесънът има антихелминтно действие.
Ами естественият чесън?

За разлика от естествения чесън, комплексът HP Garlic SynerPro (с висока потентност) няма остра миризма, не причинява сърцебиене, не причинява спазъм на жлъчните пътища и свързаните с него чернодробни колики.

Чесън (Allium sativum) – съдържа етерично масло – алицин, благодарение на което дължи специфичната си миризма, вкус и мощен антибактериален ефект. Чесънът понижава нивата на холестерола в кръвта и има антикоагулантно действие. Това свойство се използва от кардиолозите, като предписва екстракт от чесън вместо аспирин на пациенти след инфаркт. Чесънът намалява кръвното налягане, подобрява сърдечната дейност и има лек седативен ефект, намалявайки риска от инфаркти и инсулти. Показва антибактериална активност дори срещу бактерии, устойчиви на антибиотици. Чесънът има и антивирусни и противогъбични свойства и е „естествен антибиотик“. В големи дози чесънът има антихелминтно действие. Подобрява отделителната и двигателната функция на стомашно-чревния тракт, стимулира секрецията на жлъчка. Чесънът отдавна е известен като средство за повишаване на потентността при мъжете, поради подобреното кръвообращение и увеличения приток на кръв към тазовите органи. Той е в състояние да предпази тялото от рак (особено рак на стомаха и дебелото черво).

Комплексът съдържа 20 mg патентована смес от 7 фитопрепарата под формата на сух прах: броколи, зеле, моркови, цвекло, домати, розмарин и куркума имат важно антисептично, спазмолитично и холеретично действие.

Състав – 1 таблетка:
Чесън (Allium sativum) ………………………………………………………………… 419 mg
Таблетката съдържа и основна билкова и зеленчукова смес – Syner Pro (оригинална рецепта от NSP), която се състои от броколи, моркови, червено цвекло, домати, зеле, розмарин, куркума, хесперидин, биофлавоноиди от лимон и грейпфрут