ХОНДРОИТИН (60 КАПС.)

ХОНДРОИТИН (60 КАПС.)

Хондроитин сулфатът е полизахарид с високо молекулно тегло, който принадлежи към групата на гликозаминогликаните или протеогликаните, както и глюкозамин сулфатът има тропизъм за хрущялната тъкан, инициира процеса на фиксиране на сярата по време на синтеза на хондроитин сярна киселина, което от своя страна насърчава отлагането на калций в костите.

70.60 лв.
 
● Стимулира синтеза на хиалуронова киселина, укрепвайки съединителнотъканните структури, включително хрущяла
● Инхибира действието на протеолитични ензими, които разрушават хрущяла
● Има аналгетичен и противовъзпалителен ефект, намалява болката в ставите и гръбначния стълб в покой и при ходене
● Е хондропротектор, който подобрява регенерацията и увеличава абсорбиращите свойства на хрущяла
● Ентерално козметично средство
Какво представлява хондроитин сулфатът?

Хондроитин сулфатът е полизахарид с високо молекулно тегло, който принадлежи към групата на гликозаминогликаните или протеогликаните, както и глюкозамин сулфатът има тропизъм за хрущялната тъкан, инициира процеса на фиксиране на сярата по време на синтеза на хондроитин сярна киселина, което от своя страна насърчава отлагането на калций в костите.

Хондроитин сулфатът насърчава активната регенерация на хрущяла. Това е хондропротективно средство.

Хондропротекция – означава защита на хрущяла

Хондропротектор

Характеристика на хондроитин сулфата сред протеогликаните е способността му да задържа вода в дебелината на хрущяла под формата на водни кухини (микропространства – водни възглавници), създавайки добро поглъщане на удари и абсорбиране на удари, което в крайна сметка увеличава здравината на съединителната тъкан.

Важен ефект на хондроитин сулфата е способността му да инхибира действието на специфични ензими, които разрушават съединителната тъкан, включително лизозомни ензими, освободени в резултат на разрушаването на хондроцитите (еластаза, пептидаза, катепсин, интерлевкин-1 и др.).

Хондроитин сулфатът, подобно на глюкозамин, има противовъзпалително и аналгетично действие, намалява болката в ставите и гръбначния стълб в покой и при ходене.
За какво е необходим хондроитин?

Редовната консумация на хондроитин сулфат намалява и понякога напълно елиминира необходимостта от прием на НСПВС. А това означава подобряване на качеството на живот на пациенти, които дълги години страдат от различни заболявания на ставите и гръбначния стълб.

Хондроитин сулфатът е необходим и за всякакви патологични процеси на съединителната тъкан, не само хрущял, но и сухожилия, връзки и, разбира се, кожа. Следователно не само спортните лекари трябва да имат хондроитин сулфат в арсенала си, но и грамотни дерматолози и козметолози, за съжаление последните много рядко се обръщат към козметика за перорално приложение.

Хондроитин сулфатът, подобно на витамини А, В, С, Е, може да се нарече ентерални козметични препарати. С всички тези предимства, хондроитин сулфатът има още едно нещо – той е абсолютно безопасен.

Хондроитин сулфатът е сулфатирано производно на глюкозаминогликани (протеогликани), които формират основата на съединителната, хрущялната и костната тъкан. Той е структурен компонент на хрущяла, произведен от хрущялната тъкан на ставите и е част от синовиалната течност. Съществен компонент на хондроитин сулфата е глюкозаминът, липсата на който в синовиалната течност може да причини хрускане в ставите. Характеристика на хондроитина сред протеогликаните е способността му да задържа вода в хрущяла. Хондроитин сулфатът инициира процеса на фиксиране на сяра по време на синтеза на хондроитин сярна киселина, което от своя страна насърчава отлагането на калций в костите. Стимулира синтеза на хиалуронова киселина, укрепвайки съединителнотъканните структури на хрущялите, сухожилията, сухожилията, кожата и инхибира действието на ензими, които разрушават съединителната тъкан, включително лизозомни ензими, освободени в резултат на разрушаването на хондроцитите (еластаза, пептидаза, катепсин). Има аналгетични и противовъзпалителни ефекти, насърчава активната регенерация на хрущяла, намалява болката в ставите и гръбначния стълб в покой и при ходене. Редовният прием на хондроитин намалява и понякога напълно елиминира нуждата от НСПВС. Показания за употреба са: дегенеративно-дистрофични заболявания на ставите и гръбначния стълб, първична артроза, междупрешленна остеохондроза, остеоартрит, остеопороза, фрактури. Когато се приема, хондроитин сулфатът блокира активността на панкреатичната липаза и забавя усвояването на мазнините в червата. При продължителна употреба на хондроитин сулфат нивото на хиперлипидемия и хиперхолестеролемия и телесното тегло намаляват.

Хондроитин сулфатът и други хондропротектори се намират в големи количества в сухожилията, кожата и хрущялите на животински продукти. В храната обаче те са главно под формата на полимери, които не се усвояват от чревни ензими, а се хидролизират от чревни бактерии ензими, за да образуват късоверижни мастни киселини. Следователно хранителните добавки съдържат нискомолекулни фракции на хондроитин сулфат, получени главно от хрущял от сьомга, които се абсорбират почти напълно в стомашно-чревния тракт, запазвайки структурата си и могат да бъдат включени в метаболизма на хрущялната тъкан. За лечебни цели се препоръчва да се приемат 500-1500 mg хондроитин на ден, в две или три дози. Стандартната дневна доза е 400 mg. Точната дозировка зависи от теглото на пациента и тежестта на заболяването. Началото на ефекта обикновено се отбелязва след 2-8 седмици от началото на приема. Дългосрочни и трайни резултати от употребата на хондроитин сулфат могат да се получат поне за 2-3 месеца. За засилване на ефекта се препоръчва приемът на хондроитин да се комбинира с лекарствата Глюкозамин, Омега-3, Калциев магнезиев хелат, Остео Плюс.

СЪСТАВ:
Хондроитин сулфат; обвивка на капсулата: желатин; катализатор: магнезиев стеарат, силициев диоксид.

ГЛАВНИ КОМПОНЕНТИ:
Съдържание в препоръчителната дневна доза (4 капсули):
Хондроитин сулфат ……………… .. 1292 mg

ПРИЛОЖЕНИЕ
2 капсули 2 пъти на ден по време на хранене